HakoBouw Montfoort

In het nieuwsAug 20, 2012

Dichterbij Rabobank Montfoort-Oudewater


Hako Bouw in de Dichterbij Montfoort-Oudewater 'We Zetten de traditie van betrouwbaarheid voort'


Hako Bouw Montfoort

'We zetten de traditie van betrouwbaarheid voort'

De rotonde bij het IJsselveld. Bij het dubbele woonhuis met showroom dat zij er vorig jaar bouwden, kijken Isaac Kolfschoten en Aswin Kraan trots naar het resultaat. "Juist op deze plek hebben we willen laten zien wat we kunnen."
Isaac Kolfschoten en Aswin Kraan vormen samen de directie van Hako Bouw, een
aannemersbedrijf aan de Vlasakker in Montfoort. Met het bouwproject op de hoek van het IJsselveld en de M.A. Reinaldaweg, bij de 'entree' van Montfoort, hebben zij als het ware een proeve van bekwaamheid afgelegd en laten zien dat zij het bedrijf naar de geest van oprichter Hans Kolfschoten kunnen voortzetten. Dat zij daarin geslaagd zijn, wordt herkend en erkend. "We krijgen van alle kanten complimenten, ook van collega-aannemers", aldus Aswin.


Eerlijk en betrouwbaar

Isaac en Aswin leefden al langzaam toe naar het overnemen van Hako Bouw. Hans
Kolfschoten zou van lieverlee terugtreden en vooral nog als adviseur/commissaris actief zijn. Helaas is hij op 2 februari 2010 overleden. Isaac en Aswin zetten het bedrijf nu voort met dezelfde passie voor bouwen en dezelfde aandacht voor klanten. Isaac: "We willen de traditie van eerlijkheid en betrouwbaarheid voortzetten. Hako is van oudsher de aannemer die je ook zonder offerte aan het werk kunt zetten. Zonder offerte werken komt in de praktijk overigens niet zo vaak meer voor, maar bij opdrachten voor verbouwingen zie je dat dat vertrouwen er nog steeds is. En dat is de manier waarop wij graag willen blijven werken." Met zes eigen mensen op de bouwplaats en een secretarieel medewerkster is Hako Bouw een relatief klein bedrijf. Waar nodig worden specialisten ingeleend. Isaac is vooral op kantoor te vinden en verzorgt de offertes en calculaties. Aswin, die al 24 jaar bij het bedrijf werkt,
onderhoudt de contacten met de klanten. Waar nodig steken beiden een handje toe op de bouwplaats. In de loop der jaren zijn er heel wat woningen in de omgeving door Hako Bouw gerealiseerd. En ook nu nog is het bouwen van woningen in opdracht van particulieren een belangrijk deel van het werk. "Maar daarnaast werken we ook voor bedrijven en woningbouwcorporaties, zowel nieuwbouw als renovatie en onderhoud. Dat varieert van het plaatsen van een nieuw cilinderslot tot een complete verbouwing. Eigenlijk kun je zeggen dat we alles aanpakken wat op ons pad komt."


Goede vooruitzichten
"We onderscheiden ons doordat we klantvriendelijk zijn. Als we bij een bedrijf zijn, zorgen we ervoor dat we de spelregels daar kennen. Goed communiceren en overlast voor de klant beperken, staan bij ons hoog in het vaandel. En dat zien we terug in de hoeveelheid aanvragen. Als gevolg van de crisis staan de prijzen weliswaar onder druk, maar anderzijds hebben we in 2010 meer gebouwd dan ooit tevoren. En ook de vooruitzichten zijn goed. De druk staat erop, maar we hebben genoeg werk. En door snel en georganiseerd te werken, is het ook in deze tijd mogelijk geld te verdienen."

 


Links Isaac Kolfschoten en Rechts Aswin Kraan


Toekomst

"We willen nog wel iets groeien, maar dat is geen doel op zich. We kiezen voor gezonde, duurzame groei en we zullen zeker geen heel groot bedrijf worden. We willen voortzetten wat mijn vader heeft opgebouwd", vertelt Isaac. "Daarbij staan we overigens wel open voor nieuwe ontwikkelingen. Dat was onder mijn vader ook al zo. We werken steeds meer met autocad en gebruiken Sales in de Bouw-software, omdat we ervan overtuigd zijn dat je er tijd mee wint. Veel kleinere bedrijven willen er niet aan beginnen, maar wij willen innovatief zijn en blijven verfijnen om de kwaliteit en het werkproces verder te verbeteren."


Leerbedrijf

Ook met het opleiden van jonge vakmensen kijkt Hako Bouw naar de toekomst. Isaac: "We zijn een erkend leerbedrijf. We proberen echt iets van ons vakmanschap aan die jongens over te brengen. En als ze echt goed zijn, nemen we ze ook aan. Voor een goede vakkracht is er altijd werk. Bij ons leren ze veel, omdat we zo'n breed georiënteerd bedrijf zijn. We hadden pas een leerling die eerst bij een groot bedrijf zat en daar vijf maanden lang niet veel meer heeft gedaan dan gipsplaten vastschroeven. Wij hebben hem de eerste week wat stel-en timmerwerk laten doen. 'Ik heb hier in de eerste week al meer geleerd dan in vijf maanden bij die ander', was zijn reactie. Dat is een teken dat we het goed doen als leerbedrijf. We steken er veel energie in en hopen dat we de goeden zo aan ons kunnen binden. Zo kunnen we ook in de toekomst met goede vakmensen blijven werken."
HAKO Bouw Duurzaam Bouwen

Bekijk het werk van HAKO Bouw Vraag een offerte aan bij HAKO Bouw


Nieuws
Hako Bouw B.V. gaat een nieuw bedrijfspand realiseren op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

meer..


Bekijk het nieuwsarchief

Onze klanten vertellen waarom..


"Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de snelle offerte, vlotte afspraak en de zeer nette werkwijze van het plaatsen van twee mooie dakramen. Wij zijn erg tevreden over de gehele gang van zaken"
(Fam. Hilgers)

Zakelijk en correct. Uitstekende service! Wij hebben de hele woning laten betegelen. De inzet en flexibiliteit van Hako Bouw werkte zeer prettig. Wij zijn tevreden over het eindresultaat. (fam. Peters Woerden)

“De verbouwing verloopt prima ik ben zeer tevreden” (Mvr. M.Lubbers - Montfoort)

“Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de werkzaamheden die jullie hebben uitgevoerd aan de Waterpoort. Mede dankzij jullie is het zo succesvol verlopen” (Dhr. F.R. Timens - Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken)

Bouwend Nederland Bouwgarant Erkend Leerbedrijf